De meeneembare scootmobiel

De meeneembare scootmobiel

Ouderdom is niet voor iedereen en niet altijd leuk, maar niet te vermijden. En met de ouderdom worden bijvoorbeeld je ogen slechter, alles gaat een beetje trager dan een paar jaar eerder, medische kwaaltjes en pijntjes komen opzetten en het lopen gaat niet meer zo soepel. Geestelijk wil je nog wel, maar lichamelijk is het gewoon niet meer allemaal mogelijk. Tegenwoordig hoeven oude mensen niet meer thuis te blijven of hun boodschappen door iemand anders te laten doen. Met behulp van een scootmobiel kunnen oude mensen gewoon de dingen blijven doen, die ze altijd gedaan hebben. Een tochtje naar de stad, naar familie of vrienden of heerlijk cruisen door de natuur.

  • Een scootmobiel biedt uitkomst voor mensen die minder goed ter been zijn
  • Het vergroot zelfstandigheid, mobiliteit en het zelfvertrouwen
  • De website Scootzorg.nl brengt alle belangrijke informatie rondon aankoop en gebruik in kaart
  • Via de WMO kunt u bij uw gemeente soms een model in bruikleen krijgen
  • Hier leest u meer over de vergoeding van rolstoel en scootmobiel

Kenmerken van de scootmobiel

Een scootmobiel is een voertuig met een elektrische aandrijving en de meeste hebben drie of vier wielen. Scootmobiels worden voornamelijk gebruikt door mensen met een mobiliteitsbeperking of door mindervaliden. Toen de eerste scootmobiel op de markt kwam, werd deze gekenmerkt als een invalidenkarretje. Ze waren nog stug, oncomfortabel en zeker niet geliefd door hun uiterlijk, beperkte snelheid en beperkte actieradius. De scootmobiel is in de loop van de jaren heel wat geliefder geworden bij oudere mensen, door de grote veranderingen aan en de modernisering van de scootmobiel. De gemiddelde snelheid van een scootmobiel is negentien kilometer per uur en veel modellen hebben een actieradius van gemiddeld honderd kilometer.

Merken van meeneembare scootmobielen

Een scootmobiel is gemakkelijk en sommige modellen zijn zelfs overal mee naartoe te nemen. Om het mensen namelijk nog makkelijker te maken, zijn er ook diverse opvouwbare en inklapbare scootmobiels ontworpen. Deze zijn zo gemakkelijk meeneembaar, bijvoorbeeld in de auto. Meeneembare scootmobiels zijn verkrijgbaar van een aantal merken bij nagenoeg de meeste dealers in Nederland. Zo heb je bijvoorbeeld MobielGarant, Strider scootmobielen en DEKA. Meeneembare scootmobiels zijn dus praktisch en licht van gewicht, waardoor ze makkelijk te vervoeren zijn en makkelijk in gebruik zijn. Vooral voor mindervaliden is het erg belangrijk dat de scootmobiel overal mee naartoe kan worden genomen, zodat ze niet totaal afhankelijk van anderen zijn maar zelfstandig overal naartoe kunnen gaan.

Meeneembare scootmobiel kopen

Zoals we net gezien hebben zijn er veel dealers die scootmobielen aanbieden. Naast een winkel, hebben de meeste ook een eigen website waar je alle informatie over hun bedrijf en scootmobielen kunt vinden. Je kunt hun assortiment online bekijken en zo misschien al een keuze maken welke scootmobiel voor jou het meest geschikt is. Een voorbeeld van een is Mango, Quingo of Practicomfort. Op de site van deze aanbieders kun je alle modellen bekijken, persoonlijk advies krijgen, accessoires bekijken die bestemd zijn voor scootmobiels en je kunt er natuurlijk het adres vinden van een verkooppunt bij jou in de buurt.

Terug naar boven