Deze uitjes zijn geschikt voor ouderen met een rollator

Deze uitjes zijn geschikt voor ouderen met een rollator

Veel ouderen zijn slecht ter been en lopen met een rollator, toch willen zij ook nog leuke dingen als uitjes maken. In dit artikel vind je een aantal geschikte uitjes voor ouderen die lopen met behulp van een rollator. Hopelijk kun jij na het lezen van dit artikel een leuk uitje plannen en organiseren voor de mensen die lopen met behulp van een rollator.

Een dierentuin bezoeken

Om te beginnen kun je met de ouderen naar een dierentuin gaan. Ouderen zullen dit erg leuk vinden en halen hier mogelijk jeugdsentiment naar boven. Daarnaast kunnen ouderen dit mogelijk met hun kleinkinderen doen, er zijn veel opa’s en oma’s die dit doen. Het is erg gezellig en misschien kun je daarna ergens een hapje gaan eten. Vrijwel iedereen zal dit een erg leuk uitje vinden.

Een bezoek aan musea

Een ander leuk idee om te doen als uitje met oudere is musea bezoeken. Veel oudere mensen zijn erg geïnteresseerd in kunst en kunnen er erg van genieten. Hierom is het bezoeken van een of meerdere musea erg leuk om te doen. Vaak zijn musea voorzien van voldoende faciliteiten waardoor ook ouderen met een rollator veilig door het museum kunnen lopen.

Een mooie bos of natuurwandeling

Tot slot kun je ervoor kiezen om met mooie bos of natuurwandeling te maken, een frisse neus is erg belangrijk en gezond. Het is wel belangrijk dat je rusitg wandeld zodat de oudere persoon het tempo gemakkelijk bij kan benen. Een mooi bos of natuurgebied is een goed gebied om tot rust te komen, alles op een rijtje te zetten of een goed diepgaand gesprek te voeren. Daarnaast zijn er veel ouderen die eenzaam zijn, hierom zullen zij een mooie wandeling erg op prijs stellen.  Ook kun je tijdens de wandeling misschien ergens een kopje koffie of thee drinken, dan kan de oudere persoon even uitrusten en kun je daarna weer verder.

Terug naar boven