Lokaal overnachten bij de boer in Italië

Lokaal overnachten bij de boer in Italië

Ben jij op zoek naar een bijzonder vakantieverblijf in Italië? Dan is overnachten in een agriturismo in Toscane een unieke ervaring, die je echt eens moet meemaken. Lees snel verder en ontdek alles wat je wil weten over deze bijzondere manier van overnachten in Italië.

Maak kennis met de authentieke kant van Italië

Als je al eens vaker op vakantie bent geweest naar Italië, dan weet je precies wat je te wachten staat. Mooie cultuur, glooiende heuvellandschappen, prachtige uitzichten en een heerlijke keuken. In Italië kan je natuurlijk overnachten in een hotel of een resort. Maar als je Italië al vaker hebt bezocht, dan is het nu zeker tijd om kennis te maken met de andere kant van Italië. En dat doe je door te slapen in een authentieke boerderij: een agriturismo. Zo beleef je jouw vakantie in Italië op een compleet andere manier en krijg je een unieke kijk op het boerenleven.

agriturismo in Toscane

Waarom op vakantie naar Toscane?

Toscane is één van de best bezochte regio’s in Italië. Dat komt door de  perfecte afwisseling tussen grote steden en karakteristieke dorpjes. Sienna is perfect voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers met als hoogtepunt de Duomo di Siena. In Florence lijkt het net alsof je in een openluchtmuseum bent beland. Op iedere hoek van de straat zie je wel een schitterend gebouw terug met een rijke geschiedenis. De stad barst van de mooie kerken en sfeervolle pleintjes. Lucca is een wat kleinere plaats die vaak wordt overslagen, maar die absoluut de moeite waard is vanwege haar culturele bezienswaardigheden. En dan hebben we het nog niet over de knusse dorpjes gehad. Want die zijn er ook genoeg te vinden in Toscane zoals San Gimignano, Montepulciano en Pienza. Hier kan je leuke terrasjes uitproberen en genieten van heerlijke gelato’s bij de ijssalons.

Overnachten in een agriturismo in Toscane

Er zijn genoeg hotels, villa’s en appartementen om uit te kiezen in Italië. Maar een agriturismo is de leukste manier voor jouw bezoek aan Toscane. Dat komt omdat je hier in alle rust kunt genieten van de mooie omgeving. Zodra je wakker wordt en de deuren van je balkon of terras opent worden je ogen verblind door het mooie uitzicht op de glooiende heuvels. Iedere dag weer. Je vindt hier geen massa’s toeristen, die je rust verstoren. Daarom kan je hier de boel écht even de boel laten. Zo kom je hier echt toe aan ontspanning en kan je heerlijk ontstressen. De meeste agriturismo beschikken over een zwembad. Dus nadat je een dag op pad bent geweest in de regio, kan je hier lekker afkoelen onder de warme zonnestralen.

WIJNGAARD TOSCANE
Heb jij na het lezen van deze blog ook zin gekregen in een vakantie naar Italië? En ben je benieuwd naar de mooiste agriturismo in Toscane? Dan vind je via kleinschalige-hotels.nl de leukste adresjes voor jouw verblijf in Italië. Laat je verrassen door hun uitgebreide aanbod met kleinschalige hotels, luxe villa’s en de mooiste agriturismo voor jouw vakantie. Ciao!

Terug naar boven