Op stap in de herfstvakantie: welke bestemmingen?

Op stap in de herfstvakantie: welke bestemmingen?

Houd jij ervan om op stap te gaan? Op stap gaan heeft voor iedereen een andere betekenis. Het kan inhouden dat je gaat stappen en dat je naar diverse uitgaansgelegenheden gaat, maar je kunt ook op stap gaan naar een leuk restaurantje, een mooi natuurgebied of een te gekke vakantiebestemming. Wil jij in de herfstvakantie naar het buitenland voor een heerlijke zonvakantie? Dan zetten wij de beste bestemmingen voor je op een rij.

Canarische Eilanden

De herfstvakantie valt ieder jaar ergens halverwege oktober. Welke week dit precies is hangt af van de regio waarin jij naar school gaat of werkzaam bent. Het wordt in die maand in Nederland vaak al een stuk koeler, en het is fijn om voordat je de koude winter ingaat, nog even naar een zonnige bestemming te gaan. Wil je niet te lang vliegen maar wil je wel een zonzekere vakantiebestemming? Dan zijn de Canarische Eilanden een goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld naar Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura of het wat minder bekende La Palma of La Gomera. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden zit je hier goed in oktober!

ABC-eilanden

Een andere optie, als je het niet erg vind om wat verder te vliegen, zijn de ABC-eilanden, oftewel Aruba, Bonaire en Curaçao. Daar is het ‘t hele jaar door heerlijk warm en kun je dus ook tijdens de herfstvakantie genieten van een zonnige vakantie.

Ga je naar een van deze Caribische eilanden, dan ben je er echt even helemaal uit. Wat te doen op Bonaire, Aruba of Curaçao? Het is er vrijwel altijd prachtig weer, je hebt er adembenemend mooie stranden en je kunt hier heel goed snorkelen en duiken. Zo ben je echt even in een totaal andere wereld: de onderwaterwereld!

Een bijkomend voordeel voor veel Nederlanders is dat de meeste eilandbewoners onze eigen taal spreken. Zo kun je gemakkelijk alles regelen, maar ben je wel op een prachtig paradijs!

Terug naar boven