Uw brommer verzekeren zonder nodeloos hoge kosten

Uw brommer verzekeren zonder nodeloos hoge kosten

Uw brommer verzekeren is iets waar u niet onderuit komt. In de praktijk is het immers zo dat elke brommer die op de Nederlandse wegen rijdt verplicht moet zijn verzekerd. Het gaat hierbij om de zogenaamde WA-verzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat elke bestuurder op de weg eigenlijk is verzekerd voor schade waarmee hij buiten diens wil om mee geconfronteerd wordt. Wilt u ook graag uw (nieuwe) brommer verzekeren, maar wilt u de kostprijs van die verzekering zoveel mogelijk binnen de perken kunnen houden? Verdiep u dan beslist even in de informatie welke u kunt terugvinden hier op deze pagina!

1.) Denk goed na over het soort brommerverzekering

Allereerst is het van groot belang om goed na te denken over het soort brommerverzekering dat u wenst af te sluiten. De voor u meest geschikte brommerverzekering wordt in de praktijk steeds bepaald aan de hand van drie verschillende zaken. Het gaat hierbij concreet om:

  1. De waarde waar de brommer over beschikt;
  2. Het aantal kilometers dat u met de brommer gaat afleggen;
  3. De manier waarop u de brommer heeft aangekocht (met of zonder lening);

In ieder geval moet u zich er altijd bewust van zijn dat de zogenaamde WA verzekering een wettelijk verplichte verzekering is. Met andere woorden, dit is de minste dekking welke u met absolute zekerheid dient af te sluiten. Doet u dat niet? Dan bent u in strijd met de Nederlandse wetgeving en kunt u daarvoor een niet onaanzienlijke boete krijgen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. De drie opties waarover u beschikt voor wat een brommer verzekeren betreft zijn:

  1. De wettelijk verplichte WA-verzekering;
  2. De WA+ diefstal+ brand brommerverzekering;
  3. De WA+ diefstal+ brand+ aanrijding verzekering;

Let op, niet alleen de polisvoorwaarden verschillen onderling tussen deze verschillende verzekeringen, daarnaast kan ook de verzekeringspremie niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Wilt u, uw brommer verzekeren tegen de laagst mogelijke prijs? Dan zult u aangewezen zijn op de WA-verzekering. Wilt u echter kunnen genieten van zo uitgebreid mogelijke dekkingen? In dat geval is de allrisk verzekering weer de beste keuze voor u.

2.) Let op de specificaties van de brommer die u gaat verzekeren

Bij een brommer verzekeren dient er in de praktijk ook altijd rekening te worden gehouden met de specificaties waar de brommer in kwestie over beschikt. Hoe zwaarder die specificaties zijn, des te duurder ook de verzekeringspremie zal uitvallen. Dit is uiteraard iets waar u reeds rekening mee dient te houden op het ogenblik dat u een brommer gaat aanschaffen. Eenmaal deze is aangekocht valt er hier niets meer aan te veranderen. Hoe dan ook, wilt u een brommer verzekeren tegen een zo scherp mogelijke prijs? Dan is het altijd van belang om te kiezen voor een voertuig welke beschikt over beperkte specificaties. Kiest u voor één van de zwaarste exemplaren op de markt? Dan zult u altijd rekening moeten houden met een behoorlijk stevig prijskaartje. Voor menig aantal mensen geldt dat ze deze echt willen voorkomen. Toch liever de wat meer sportieve optie? Ga dan voor een e-bike met een e-bike verzekering!

3.) De flexibiliteit van het eigen risico bij een brommerverzekering

Voor een brommer verzekeren geldt dat u in de praktijk ook steeds rekening moet houden met het bestaan van een bepaald eigen risico. Dat eigen risico is in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht niet vastgesteld. Dit geldt ook voor het eigen risico voor de gewone WA-verzekering. Wel is het zo dat er bepaalde limieten voor gelden, maar binnen deze limieten is het in principe mogelijk om het eigen risico naar wens te bepalen. Dat schept perspectieven. U kunt op dit vlak namelijk twee verschillende keuzes maken:

  1. U verhoogt vrijwillig het eigen risico waardoor de verzekeringspremie minder wordt;
  2. U houdt het eigen risico zo laag mogelijk zodat u bij schade geen grote bedragen zelf dient te betalen;

Het merendeel van de mensen die willen besparen op hun brommer verzekeren zullen dus al snel kiezen voor de eerste optie. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico werd vele jaren lang aanzien als iets wat eigenlijk niet interessant was, maar daar is ondertussen verandering in gekomen. Een brommer verzekeren met een hoger eigen risico zorgt er namelijk in de praktijk voor dat u behoorlijk wat kunt besparen op de periodieke verzekeringspremie. Dit is dan ook beslist de moeite waard om te overwegen.

4.) Schrap overbodige dekkingen

Besparen op een brommer verzekeren is ook nog op andere manieren mogelijk. Het is bijvoorbeeld zo dat u altijd moet voorkomen dat u dekkingen gaat afsluiten waar u eigenlijk geen nood aan heeft. Dit spreekt voor zich, maar in de praktijk komt dit toch nog altijd behoorlijk vaak voor. Het afsluiten van een bijstandsverzekering kan bijvoorbeeld zeker interessant zijn, maar wanneer u slechts een handvol kilometers aflegt per maand is dat wellicht financieel net wat minder interessant. Een andere eventuele extra dekking die u kunt overwegen is de bestuurdersverzekering. Deze verzekering kan medische letsels vergoeden waardoor u niet zelf voor alle medische kosten moet opdraaien.

In principe zijn er menig aantal extra dekkingen die toegevoegd kunnen worden aan de brommerverzekering en die voor u als eigenaar en bestuurder interessant kunnen zijn. Dit gezegd hebbende is dat echter niet altijd het geval. Denk dus goed na of bepaalde extra dekkingen wel of niet interessant zijn voor u. Alleen op deze manier kunt u voorkomen dat u nodeloos geld gaat uitgeven voor dekkingen die eigenlijk geen echte meerwaarde betekenen.

5.) Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

De verzekeringspremie die voor een bromfiets verzekeren in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van de verzekeraar in kwestie. Dit geldt voor elk type van brommerverzekering. Met andere woorden, of u nu van plan bent om een WA-verzekering af te sluiten of u kiest voor een uitgebreidere verzekering, het loont altijd de moeite om een vergelijking uit te voeren. Alleen op deze manier wordt duidelijk welke verzekeraar u voor de gewenste verzekering de beste prijs kan aanbieden. Neem dus zeker even de tijd om een vergelijking uit te voeren. Het kan er in de praktijk absoluut voor zorgen dat uw brommer verzekeren financieel een behoorlijk stuk interessanter kan worden. Bovendien is het ook nog eens zo dat het uitvoeren van een brommerverzekering vergelijking helemaal niet veel tijd in beslag hoeft te nemen.

Terug naar boven