Vakantie vieren? Huur een boot in Nederland!

Vakantie vieren? Huur een boot in Nederland!

Of het nu mag of niet, lang niet iedereen wil meer ver weg op vakantie. Door corona hebben veel Nederlanders het plezier van een vakantie in eigen land (her)ontdekt. Bed & breakfasts, huisjes, appartementen en staplaatsen op campings worden massaal geboekt. Maar behalve op het land kun je natuurlijk ook vakantie vieren op het water! Ga een dagje varen of huur een boot voor de duur van je hele vakantie. Als jij en je gezelschap graag de ruimte voor jezelf hebben en de vrijheid op het water ervaren, biedt een gehuurde priv├ęboot uitkomst voor jouw volgende uitstap. Lees hier waarom je zou moeten kiezen voor het huren van een boot.

1. Waterrijk Nederland is prachtig

Nederland heeft talloze mooie plekjes en watergebieden om te verkennen, van de Noordzee tot de Biesbosch en het IJsselmeer: ons land is een echt waterland. Geniet van prachtige vergezichten of meer eens af midden in de natuur. En naast de vele rivieren, kanalen en de kilometerslange kustlijn, zijn er ook geweldige bossen en heiden, leuke pretparken en interessante musea te ontdekken zodra je ergens met je boot bent aangemeerd. Vaar bijvoorbeeld door een van deze 10 steden voor de leukste stedentrips.

2. Varen is avontuurlijk

boot huren

Als je gaat varen, kom je op plekken waar je nog niet eerder bent geweest. Een vakantie op het water is gewoon net even anders dan anders. Bovendien is het een avontuur om een vaarbewijs te halen als je dat nog niet hebt! Voor kleine rivieren, kanalen en meren heb je vaarbewijs 1 nodig. Dit geldt ook bij boten die harder dan 20 kilometer per uur kunnen of die langer dan 15 meter zijn. Voor de grotere wateren, zoals de Waddenzee, de Oosterschelde, het IJsselmeer of Markermeer, moet je in het bezit zijn van vaarbewijs 2.

3. Met een huurboot heb je wel de lusten, niet de lasten

Een boot huren kent een aantal voordelen ten opzichte van een boot kopen. Voor een eigen boot heb je een vaste ligplaats nodig, waar jachthavens vaak een wachtlijst voor hebben. Daarnaast kun je bij het huren van een boot voor verschillende soorten kiezen; de ene keer ga je voor een luxe sloep, een andere keer huur je een speedboot. Bovendien hoef je, als je een boot huurt, niets te doen aan onderhoud. Poetsen, schuren, verven, de keuring en het klaarmaken voor het seizoen: het is gelukkig jouw zorg niet!

Terug naar boven