Waar moet je op letten als je wilt beginnen met airsoft?

Sinds een aantal jaar is airsoft in Nederland (wettelijk) mogelijk geworden. Hierna is de populariteit van de sport fors toegenomen. De verwachting is dat de populariteit van de sport de aankomende jaren alleen maar meer zal toenemen. Ben jij benieuwd naar airsoft en overweeg je om met deze sport te beginnen? Dan zou het goed kunnen dat je (nog) geen idee hebt wat je allemaal nodig hebt en waar je moet beginnen. In dit artikel vertellen wij je daarom waar je op zou moet letten als je wilt beginnen met airsoft.

Wat is airsoft?

Als je wilt beginnen met airsoft, heb je waarschijnlijk wel een idee wat airsoft is. Voor de echte beginner, vertellen wij graag nog even wat airsoft precies is. Airsoft is een combat simulatie spel, dat vaak vergeleken wordt met paintball. Ondanks dat het vergeleken wordt met paintball, zijn er vele verschillen. Bij airsoft wordt er gebruik gemaakt van replica wapens. Replica’s zijn 1 op 1 kopieën van echte wapens. Het is goed om te weten dat airsoft replica’s geen echte wapens zijn en ook nooit omgevormd kunnen worden tot echte wapens. Doordat het realisme bij airsoft groot is, maakt dit het spel intenser.

Welke materialen heb je nodig om te beginnen met airsoft?

Als je wilt beginnen met airsoft heb je minimaal één replica wapen en een veiligheidsbril nodig. De bril is verplicht en zonder replica kom je vanzelfsprekend niet heel ver. Een voorbeeld van een replica is bijvoorbeeld een airsoft shotgun. Qua kleding is het aan te raden om camouflage kleding te dragen, maar het is ook toegestaan om in je ‘gewone’ kleding te spelen. De ‘kogels’ die gebruikt worden, zijn kleine balletjes van zo’n 6mm. Het is belangrijk om te kiezen voor goedgekeurde BB’s, deze BB’s zijn vaak volledig biologisch afbreekbaar en kunnen geen schade aanrichten aan de natuur.

Je kunt voorstellen dat de aanschaf van deze materialen behoorlijk prijzig kan zijn. Het daarom ook aan te raden om de eerste keer al introducé mee te gaan óf via een huurkit kennis te maken met de sport. Zo weet je zeker of airsoft ook echt iets voor jou is.

Het spel

Er zijn verschillende speltypes die gespeeld kunnen worden, dit zorgt er voor dat er genoeg variatie is en er voor elk wat wils bij zit. Airsoft is vaak bij gamers populair, de spellen zijn dan ook vaak afgeleid van de games modes in Call of Duty of Battlefield. Hierbij kun je denken aan Search & Destroy, Capture The Flag en Attack & Defend.

Tips

Hopelijk heb je inmiddels een idee waar je moet op moet letten als je wilt beginnen met airsoft. Zoals eerder besproken is het aan te raden om mee te gaan als introducé of je aan te melden bij een airsoft club. Daarnaast kan je je voor wapens altijd richten tot een (online) specialist die jouw advies kunnen geven op het gebied van airsoft replica’ en de materialen die je voor airsoft kan kopen.

Terug naar boven