Een bedrijfsfeest organiseren, hoe doe je dat?

Een bedrijfsfeest organiseren, hoe doe je dat?

Op het werk hebben ze je gevraagd om een bedrijfsfeest of personeelsfeest te organiseren, iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Een lastige opgave aangezien je iedereen tevreden wilt houden, maar hoe doe je dat? Laat je iedereen meebeslissen of houd je het makkelijk en bepaal je zelf hoe het bedrijfsfeestje eruit gaat zien? HIeronder volgt handige informatie voor het organiseren van een bedrijfsfeest. Van het uitnodigen van de medewerkers tot het bedenken van de locatie. 

personeelsfeest

Hoe houd je iedereen tevreden?

Hoe meer collega’s, hoe lastiger het wordt om iedereen tevreden te houden. De een vindt het gezellig om met het hele team te gaan eten, terwijl anderen liever een avondje gaan bowlen. Het is daarom haast onmogelijk om iedereen tevreden te houden. Wat je eventueel kunt doen is met verschillende collega’s het gesprek aan gaan en ze om hun mening vragen. Het is lastig om medewerkers te laten stemmen aangezien dat veel tijd kost en uiteindelijk ook niet iedereen tevreden zal zijn. Schrijf een aantal opties op die je te binnen schieten en vraag vervolgens de mening van je collega’s. Daarbij raden we het aan om het simpel te houden. Zo blijft het makkelijker om alles te organiseren en niemand zit te wachten op een ingewikkelde middag. 

Feestzaal huren

Laten we eerlijk zijn: uiteindelijk zitten de meeste mensen niet te wachten op een middag vol met activiteiten. In plaats hiervan willen ze gewoon lekker drinken, eten en bijpraten met andere collega’s. Wanneer je het safe wilt spelen huur je een feestzaal af en regel je muziek, eten en drinken. Het voordeel van een feestzaal huren is dat je zelf weinig hoeft te regelen. Je besteedt de catering en de bediening uit aan het partycentrum. Ga met ze in gesprek en bespreek de mogelijkheden. Vaak is het mogelijk om een feestje op maat te organiseren. In de meeste gevallen betaal je per persoon die deelneemt. 

bedrijfsfeest

Praktische tips

Begin op tijd met organiseren en maak een lijst met het aantal collega’s. Vraag vervolgens aan het management wat het budget is en kijk wat de mogelijkheden hiervoor zijn. De mogelijkheden tot een feestje hangen natuurlijk vooral af van het budget. Wanneer het budget lager is, nodig je alle medewerkers uit voor een drankje en een hapje. Is het budget hoger dan zou je een buffet kunnen organiseren.

Terug naar boven