Organiseer jij binnenkort een kinderfeestje? Deze 4 dingen mogen niet ontbreken

Organiseer jij binnenkort een kinderfeestje? Deze 4 dingen mogen niet ontbreken

Hoera, er is iemand jarig! En dat moet natuurlijk goed gevierd worden. Kinderfeestjes zijn vaak een drukke, leuke en vooral erg gezellige boel. Een verjaardag laat je namelijk niet zomaar voorbijgaan en of nou alleen de drie beste vriendjes of de hele klas wordt uitgenodigd, het is hoe dan ook een gezellige aangelegenheid. Wel vergen kinderfeestjes wat planning en nadenkwerk. Want kinderen hebben andere behoeftes dan volwassenen. In dit artikel delen we 4 dingen die niet mogen ontbreken op een kinderfeestje.

1.      Een activiteit

Eén ding is zeker: kinderen zijn geen volwassenen. Ze hebben wat meer nodig om zich te kunnen vermaken dan alleen een taartje en wat muziek. Daarom is het verstandig om tijdens een kinderfeestje een activiteit te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve workshop, een speurtocht of een springkussen waar de kids zich een hele middag op kunnen uitleven. Met die laatste weet je zeker dat ze allemaal moe en voldaan weer naar huis gaan, ook fijn voor de andere ouders. En je hebt er weinig werk aan!

2.      Feestelijke attributen

Om de sfeer er goed in te krijgen en duidelijk te maken dat het niet zomaar een speelafspraak is, kun je het extra feestelijk maken met leuke attributen. Laat de kinderen bijvoorbeeld hun eigen feesthoedje versieren of regel witte T-shirts waar ze een tekening op mogen maken. Zo hebben ze meteen een leuk aandenken en voelt de middag extra feestelijk! Daarnaast staat het natuurlijk heel gezellig op alle foto’s die je gaat maken.

3.      Lekkere hapjes

Het allerleukste aan een feestje is dat je natuurlijk allerlei lekkers mag eten. Haal daarom feestelijke taartjes of cakejes in huis en zorg voor genoeg lekkere versnaperingen. Dat hoeft niet spannend te zijn, maar het maakt de dag natuurlijk wel een stuk leuker. Ook hier kun je een activiteit aan verbinden: kids kunnen bijvoorbeeld hun eigen pannenkoek of cupcake versieren. En psst, die hoeven niet eens zelfgebakken te zijn… Makkelijk!

4.      Te gekke versiering

Uiteraard wil je dat de locatie feestelijk is aangekleed. Zorg voor genoeg slingers en ballonnen, en maak het extra feestelijk door de ballonnen te vullen met helium. Dat zorgt voor uren speelplezier! Ook leuk om een wand zo aan te kleden dat kinderen er leuke en gekke foto’s kunnen maken met bijvoorbeeld een glitter deurgordijn en leuke attributen.

Niets is te gek!

Het leuke aan kinderen is dat ze een enorme fantasie hebben. Niets is dus te gek! Met weinig moeite kun je bijvoorbeeld zó een leuk thema in elkaar draaien, of geef je zelf een workshop aan de kinderen. Ook zijn simpele activiteiten vaak al genoeg om ze lekker aan het spelen te krijgen. En als dat eenmaal gebeurt, heeft de jarige een heerlijke dag.

Terug naar boven