Wat mag niet ontbreken op jouw carnavalsfeestje!

Wat mag niet ontbreken op jouw carnavalsfeestje!

Carnaval is voor velen het mooiste feest dat er bestaat: kostuums, praalwagens en vrolijke muziek. Vier dagen lang staat alles op zijn kop en vloeit het bier rijkelijk uit de kraan. Het is natuurlijk nog maar de vraag of carnaval dit jaar door kan gaan. Wellicht vier je het liever gewoon thuis met een groep vrienden in plaats van in de drukte van de menigte. Deze dingen mogen in ieder geval niet ontbreken op jouw carnavalsfeestje! 

De kostuums

Als er één ding is waar carnaval om draait zijn het wel de kostuums. De manier waarop je verkleed bent maakt niet uit, maar een feest kostuum is een absolute must tijdens carnaval. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een kostuum van. Mensen gaan verkleed als matrozen, dieren, Disney Karakters of etenswaren. Ja echt! Het is eigenlijk het moment om even uit je normale leven te stappen en iemand anders te zijn. Carnavalskleding gaat vaak gepaard met indrukwekkende schmink en te gekke haarstijlen.

Een feesttent

Carnaval vindt meestal plaats tussen februari en begin maart, wanneer de temperaturen vaak nog rond het vriespunt liggen. Tijdens dit feest zijn de pleinen van dorpen en steden dan ook volgebouwd met feesttenten om iedereen warm te houden. Wanneer je besluit om een carnavalsfeestje thuis te organiseren, is een feesttent dan ook een absolute must. Want laten we toegeven, je woonkamer is nou niet de meest ideale plek voor een carnavalsfeest.

De versiering

In de feesttent mag vrolijke carnaval versiering niet ontbreken. De kleuren die dit feest typeren zijn rood, geel en groen, veel versiering is dan ook te vinden in deze kleuren. Denk hierbij aan ballonnen, vlaggen, slingers, decoratie borden, confetti en serpentine.

De muziek

Je houdt ervan of je hebt er een hekel aan: carnavalsmuziek. Het is een mix van (Nederlandse) feestnummers, après-ski hits en klassieke carnavalsliedjes. In sommige dorpen en steden bestaat er zelfs een Liedjesfestival waarbij zangers, zangeressen, duo’s of groepen strijden om hét carnavalslied van het jaar. Wanneer je zelf een carnavalsfeest organiseert is het een kwestie van een Spotify lijst downloaden en afspelen maar.

Het eten en drinken

Wanneer je ervoor kiest om carnaval thuis te vieren moet je natuurlijk genoeg eten en drinken in huis hebben. Bier is de voornaamste drank die wordt gedronken tijdens dit feest, zorg dan ook voor een extra grote koelkast en zet genoeg bier en fris koel om de dagen mee door te komen. Daarnaast is het handig om makkelijk te bereiden eten in huis te hebben zoals worstenbroodjes, erwtensoep en friet met snacks voor in de frituurpan.

Terug naar boven