Fotolijst; de manier om uw herinneringen in het zicht te houden

Fotolijst; de manier om uw herinneringen in het zicht te houden

Heb je veel herinneringen die je wilt koesteren? Zo ja, dan kun je die het beste in fotolijstjes doen en ze ergens ophangen. Op die manier kunt je jou herinneringen elke dag zien. Het is beter dan ze alleen maar op je computerscherm of telefoon te bekijken, omdat het echter en persoonlijker aanvoelt als ze in levende lijve om je heen zijn. In 3 eenvoudige stappen laten we zien hoe iedereen snel zijn zaken op orde kan stellen met foto’s!

Stap 1: kies de foto

Kies welke foto je wilt afdrukken en inlijsten. Het kan een oude of een nieuwe foto zijn, maar zorg ervoor dat hij speciaal voor jou is. Download de foto op je computer en bestel de afdrukken van de door jou gekozen foto(‘s). Je kunt dit online of in de winkel doen, net wat voor jou het handigst is. Zodra ze binnen zijn, kun je ze in een lijstje doen en aan de muur of op een plank hangen. Nu heb je elke dag gemakkelijk toegang tot je herinneringen!

Stap 2: kies de juiste fotolijst

Kies welk materiaal je wilt. Hout is wat eenvoudiger, met een klassieke uitstraling. Als je iets met meer persoonlijkheid wilt, ga dan voor metalen lijsten. Fotolijsten van beide materialen zijn verkrijgbaar op veel verschillende plekken en in verschillende kleuren.

De meeste fotolijsten zijn rechthoekig of vierkant. Wil je echt een unieke lijst,denk er dan ook eens aan een lijst met een andere vorm dan vierkant of rechthoekig te kiezen, je kunt een portretfoto bijvoorbeeld mooi ovaal uitknippen en in een fotolijst doen met een ronding, maar met landschapsfoto’s gaat dit waarschijnlijk minder goed.

Stap 3: kies de juiste maat voor een fotolijst

Als je foto kleiner is dan het fotolijstje, dan zal hij eruitzien als een postzegel in het midden van een groter lijstje. Dit kan schattig zijn als je iets kleins en schilderachtigs wilt, maar meestal willen mensen liever dat hun foto de hele lijst vult. Sommige willen juist meerdere foto’s in een lijstje stoppen, als een soort collage.

Als je twijfelt over de grootte, ga dan voor een fotolijst 50×70, deze zal in veel ruimtes mooi passen en is goed te combineren, of hangt mooi op zichzelf. Daarnaast is dit een mooi formaat om een wat grotere foto in te doen, of meerdere kleinere foto’s. Veel mensen vinden het mooi om een grotere fotolijst te combineren met meerdere fotolijsten van een kleiner formaat.

Terug naar boven