Hoe ontwerp je zelf de mooiste communie- en lentefeestkaartjes?

Hoe ontwerp je zelf de mooiste communie- en lentefeestkaartjes?

De maand mei komt stilaan in zicht. In deze prachtige lentemaand vieren veel kinderen volgens de traditie hun eerste of plechtige communie of hun lentefeest. Je bent misschien al volop op zoek naar de mooiste outfit en de coolste foodtruck, maar heb je ook al aan de uitnodigingen en bedankkaartjes gedacht? Maak je geen zorgen, deze maak je zelf in een handomdraai!

Klaar? Start!

Zelf communiekaarten maken is echt niet moeilijk! Je hoeft er niet handig voor te zijn en ook je computervaardigheden mogen tot een minimum beperkt zijn. Het enige wat je nodig hebt, is een internetaansluiting en een toestel om op het internet te kunnen surfen, zoals een smartphone, tablet of laptop. Eventueel kan het fijn zijn om een fotootje op je uitnodiging te zetten, in dat geval heb je ook een digitale foto nodig. Wanneer je dit alles bij de hand hebt kan je van start gaan om zelf communiekaarten te maken.

Kies de stijl die bij jouw kind past

Of het nu gaat om communiekaarten maken of om de uitnodiging voor een lentefeest, het is natuurlijk heel belangrijk dat jouw kind de ster van de dag is! Wanneer je start met het ontwerpen van een uitnodiging, kan je kiezen uit verschillende lay-outs en stijlen. Je kan dus zeker een ontwerp vinden dat bij jouw feestbeest past. Misschien is het ook wel leuk om samen met je feestvarkentje aan de slag te gaan om de uitnodiging voor een lentefeest te ontwerpen? Dit is toffe qualitytime en voor je kind zal het een toffe ervaring zijn. Je kiest zelf of je een uitnodiging met of zonder foto ontwerpt. Ook de kleur van je kaartje kan je natuurlijk zelf kiezen. Wanneer je ontwerp klaar is, kan je een proefdruk bestellen. Zo ben je er 100% zeker van dat het kaartje helemaal is geworden zoals jullie dat willen.

Bedankkaartjes in dezelfde stijl

Het voordeel van zelf uitnodigingen ontwerpen is dat je alles op elkaar kan afstemmen. Je kan de kleur van de uitnodiging bijvoorbeeld laten terugkomen in de tafeldecoratie. Of kies vooraf een thema en laat dat zowel op de uitnodiging als op het feest, bijvoorbeeld in de decoratie, terugkomen. Wanneer je maar niet genoeg kan krijgen van het ontwerpen, kan je ook nog zelf een menukaart of een bedankkaart maken in dezelfde stijl als je uitnodiging. Dat komt heel leuk over en voor veel genodigden is dit een blijvende herinnering aan een prachtige dag!

Terug naar boven