Een horeca koelkast kopen? Hier rekening mee houden!

Een horeca koelkast kopen? Hier rekening mee houden!

Een horeca koelkast kopen, het spreekt voor zich dat elke eigenaar van horecazaken daar op een zeker ogenblik de nodige aandacht aan zal willen en eigenlijk moeten besteden. Het kopen van een koelkast voor in uw horecazaak is belangrijk omwille van verschillende redenen. Het spreekt dan ook voor zich dat u ten allen tijde over de mogelijkheid zult moeten beschikken om bepaalde voedingswaren koel te houden. Dit bovendien niet voor even, maar wel voor een lange(re) periode. Alleen door het in huis halen van een kwalitatieve horeca koelkast die over een voldoende capaciteit beschikt is dit mogelijk. In ieder geval, gaat u ook een horeca koelkast kopen, maar moet u nog even wat meer informatie krijgen? Dan zult u alleen maar kunnen vaststellen dat u op deze pagina aan het juiste adres bent!

Eigenlijk op zoek naar een koel vriescombinatie?

1.) Uit welk materiaal moet uw horeca koelkast bestaan?

Allereerst kan het geen kwaad om even goed na te denken over het materiaal waaruit uw toekomstige horeca koelkast moet bestaan. Op dit vlak kan er eigenlijk een keuze worden gemaakt tussen twee verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij concreet om:

  1. Wit staal;
  2. RVS;

Beide materialen blijken erg populair te zijn voor wat een horeca koelkast kopen betreft. Dit wel telkens om een andere reden. Voor RVS geldt bijvoorbeeld dat het er om bekend staat een erg kwalitatief materiaal te zijn welke over een uitstekende levensduur beschikt. Indien u er zeker van wenst te zijn dat u kiest voor een horeca koelkast waar u dus echt langdurig gebruik van zult kunnen maken is kiezen voor een exemplaar van RVS dus altijd een prima keuze.

Naast RVS is het dus eveneens mogelijk om te kiezen voor een horeca koelkast welke is gemaakt van wit staal. Voor deze exemplaren geldt dat ze voor veel horecazaken interessant zijn omdat ze over een aanzienlijk lager prijskaartje beschikken in vergelijking met RVS-toestellen. Dit gezegd hebbende is het mogelijk dat het wit staal na verloop van tijd sporen van slijtage gaat vertonen waardoor haar uitstraling toch wat negatief wordt beïnvloed.

2.) Een horeca koelkast kopen met welke capaciteit?

Een tweede aandachtspunt met betrekking tot een horeca koelkast kopen heeft te maken met de capaciteit waarover ze dient te beschikken. Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat koelkasten voor in de horeca over zeer uiteenlopende capaciteiten kunnen beschikken. Zo zijn er bijvoorbeeld exemplaren beschikbaar van 400 of 600 liter, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een exemplaar van bijvoorbeeld 700 liter. Bij al deze verschillende capaciteiten is er sprake van zogenaamde enkeldeurs modellen. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een horeca koelkast met twee deuren. In dat geval geldt een capaciteit van 900, 1200 of 1400 liter. Twijfelt u over welke horeca koelkast kopen omdat u niet goed weet wat nu precies de vereiste capaciteit is voor uw horecazaak? Dan is het altijd mogelijk om dit even te bekijken samen met een expert ter zake.

3.) Welke manier van koelen geniet uw voorkeur?

Het derde aandachtspunt is misschien wel meteen ook het belangrijkst voor wat uw horeca koelkast kopen betreft. Het is namelijk zo dat het mogelijk is om een keuze te maken uit verschillende soorten koelingen. Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen:

  1. Een statische koeling;
  2. Een geventileerde koeling;
  3. Een geforceerde koeling;

Voor een horeca koelkast kopen geldt in de praktijk dat het eigenlijk vooral wordt aangeraden om te kijken in de richting van geforceerde koelkasten. Deze modellen zijn vaak vrij duur, maar daar tegenover staat dat ze beschikken over een losse verdamper. De koelleidingen bevinden zich in deze verdamper en dus niet in de zijwanden zoals dat het geval is bij een statisch exemplaar. Eigenlijk kan de werking van een geforceerde koelkast een beetje worden vergeleken met de manier waarop de verse melkafdeling koel wordt gehouden. Geforceerde koelkasten worden het meest aangeraden in horeca-omgevingen omdat ze er in principe het beste in slagen om de verschillende voedingswaren op temperatuur te houden. Het mag dan ook duidelijk zijn, overweeg bij een horeca koelkast kopen zeker een geforceerd exemplaar.

4.) Let ook op het energieverbruik van uw horeca koelkast!

In een tijd waarin de kosten voor energie de pan uit swingen is het bij een horeca koelkast kopen zeker ook van belang om aandacht te besteden aan het energieverbruik dat ze realiseert. Dit werkt natuurlijk in twee richtingen. Een koelkast met een gunstig energieverbruik is namelijk in de praktijk vaak wat duurder in aankoop. Echter is het zo dat, dat lagere energieverbruik na verloop van tijd de hoogte van de energiefactuur wel aanzienlijk kan beperken. Over de middellange tot lange termijn gezien is het dan ook altijd een absolute aanrader om te kiezen voor een horeca koelkast kopen met een zo laag mogelijk verbruik.

Terug naar boven