9 stappen naar het geven van een episch huisfeestje

9 stappen naar het geven van een episch huisfeestje

Iedereen weet dat het huisfeest de ultieme sociale bijeenkomst is. In tegenstelling tot een club of bar heb je de volledige controle – je kiest de muziek, de gastenlijst, de etenswaren en de sluitingstijd. Maar met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid, en als je de planning van het houseparty niet goed benadert, kan je volgende uitnodiging worden verwijderd voordat deze zelfs maar wordt gelezen.

We denken graag dat we iets weten over het geven van een killerparty. En net als elke half fatsoenlijke gastheer van een huisfeest, is wat van ons is, van jou, enz. enz. Dus van ons aan jou, geniet van deze ideeën voor het geven van de meest epische houseparty’s. Geef ons gewoon niet de schuld van de rommel/kater/gebroken vaas…Check snel de tips hieronder van deze lifestyle blog genaamd FAB Magazine.

Maak uw gastenlijst perfect

Je kunt niet alleen feesten, dus de eerste stap op weg naar een episch huisfeest is werken aan je g-lijstje. Je gaat natuurlijk je vrienden uitnodigen, maar om een huisfeestje te geven om te onthouden (of je nu thuis bent of weg), moet je mensen uit elk deel van je leven bij elkaar brengen en de magie gewoon laten gebeuren.

Mensen komen natuurlijk om je te zien, maar ze komen ook om interessante, leuke nieuwe mensen (en mogelijk nieuwe partners) te ontmoeten – dus nodig je werkvrienden uit samen met je uni-vrienden, nodig je geweldige ex-vriendin uit en die kerel die je op dat festival ontmoette die tijd. Zoals ze zeggen, hoe meer hoe beter. Zorg er alleen voor dat je bepaalt dat het alleen vrienden en vrienden van vrienden zijn, niemand wil een huis vol randvoorwaarden…

Liegen over de starttijd

We zijn er allemaal geweest – je punctuele vrienden rocken op precies het moment dat je ze dat vroeg, terwijl je vlokkerige vrienden binnenlopen nadat ze drie andere partijen hebben geraakt en blijven tot de zon opkomt. Om te zorgen voor een constante stroom van mensen op je feestje moet je mensen verschillende begin- en eindtijden geven. Vertel uw tijdbewuste vrienden dat ze om 22.00 uur moeten komen opdagen en vertel uw vrienden die geneigd zijn om te laat te komen om 20.00 uur, op deze manier *hopelijk* zullen de meeste van uw gasten er op hetzelfde moment zijn.

Kies een thema

Elk episch feest heeft een thema. Het ritueel van het kopen van de kostuumtrommels zorgt voor opwinding en maakt mensen klaar om te feesten, en de hilarische kostuums die je maatjes aantrekken zorgen voor eindeloze gespreksaanzetten en helpen echt om de groep bij elkaar te brengen. Het hoeft geen oubollig gedoe te zijn zoals toga-feesten of de supercreatieve ‘The 80’s’ – je zou een hoedenfeestje kunnen houden, een Rubik’s Cube-feestje, een Seven Deadly Sins-feestje? De mogelijkheden zijn eindeloos, en iedereen zal zich nog meer vermaken. Zorg er wel voor dat je het aan al je gasten vertelt, zodat niemand er uiteindelijk stom uitziet.

Maak een party playlist

Van het grootste belang om een aantal redenen – ten eerste wil niemand op een feestje blijven als de muziek slecht is en de sfeer slechter is. Maak de avond ervoor een superlange afspeellijst en zet deze op als uw eerste gasten arriveren. Als je je echt creatief voelt kun je de afspeellijst timen zodat je een paar uurtjes kunt chatten, dan wat ragers om iedereen aan het dansen te krijgen, en dan een laatste uur of twee van meer relaxte muziek om de dingen af te ronden. Bovendien minimaliseert het maken van een afspeellijst de kans dat een van je gasten je iPod pakt, ‘hun jam’ opzet en het overneemt.

Laat je niet helemaal gaan…

Je denkt misschien dat het jouw feestje is en dat je dronken kunt worden als je dat wilt, maar als je je echt wilt herinneren hoe geweldig jouw feestje was, blijf dan nuchter(is). Het is veel te gemakkelijk om je te laten meeslepen op je eigen feestje, in het comfort van je huis, bijvoorbeeld door alle anderen – maar als de gastheer dronken wordt, is het een beetje gênant. Dit is uw tijd om te schitteren, met iedereen te praten en misschien een dansje te wagen, niet de tijd om uw hoofd in een toilet te hebben.

Inleidingen maken

Dus je hebt een huis vol geweldige mensen en geen van hen praat met elkaar, schaam je! Bij het organiseren van een feestje is het jouw taak om mensen aan het praten te krijgen – het enige wat ze gemeen hebben ben jij immers. Dansen of spelen (ring of fire is ALTIJD een winnaar), cupido spelen, een goochelaar inhuren (kazig maar fascinerend) – wat er ook voor nodig is om je gasten aan het praten te krijgen. Zo wordt het voor iedereen supergemakkelijk om vrienden te maken.

Deuren vergrendelen

Echt belangrijk als je kamergenoten hebt, want niemand wil dat een vreemde in zijn kamer barst met de gedachte dat het de badkamer is. Zorg ervoor dat je de deuren van je kamergenoten op slot doet, en zorg ervoor dat je een slot op je badkamerdeur hebt – geen enkele feestganger wil op een andere in het toilet binnenlopen.

Plan je exit-strategie

Een exit-strategie klinkt misschien lastig als je het feestje organiseert, maar als de zon opkomt en er nog steeds ‘vrienden van vrienden’ op je bank staan in volle gang, zul je wensen dat je er een had. Probeer eens rond te lopen in huis en poets je tanden met je PJ’s aan, of als dat niet werkt, speel dan gewoon de slechtst denkbare muziek – 90’s pop of hard core metal zou de truc moeten zijn.

Veel plezier

Je hebt al die moeite gedaan om het perfecte feestje te geven, dus geniet ervan! Veel plezier met je vrienden, en doe mee met dit alles. Gooi jezelf in de gesprekken met relatieve vreemden, schiet de aandacht omhoog en als het opruimen de volgende dag achter de rug is, geniet dan van de zelfvoldaanheid van het beste f’ing huisfeest dat je vrienden ooit hebben gezien. Meer leuke tips vind je op Fabmagazine.

Terug naar boven