Is een waterpijp iets voor jou?

Is een waterpijp iets voor jou?

Alleen of samen met een groep: de waterpijp is de ideale manier om te relaxen. Oorspronkelijk komt hij uit het Midden-Oosten, maar tegenwoordig wordt shisha in ons land ook steeds populairder. In deze blog lees je wat je allemaal kan met een waterpijp, zodat je erachter kan komen of het iets voor jou is!

Hoe werkt een waterpijp?

Bovenin een waterpijp zitten kooltjes, die je aan dient te steken. In een schaaltje daaronder zit tabak, die in combinatie met de warmte van de kooltjes en het water in het waterreservoir onderin rook/stoom produceert. Via een metalen schacht die uitkomt bij het waterreservoir, komt de rook uit bij een slang die aan de zijkant is bevestigd. Via deze slang kun je een hijs van de rook nemen. In plaats van tabak kunnen ook nicotine- en teervrije stoomsteentjes gebruikt worden, zodat er minder schadelijke stoffen ingeademd worden.

Smaken verschillen

Beginners zullen even moeten wennen aan het roken van shisha, onder andere door de rooksmaak. Het leuke van waterpijp roken is dat je zelf de smaak toe kan voegen die je wil. De tabak is bijvoorbeeld verkrijgbaar in allerlei soorten smaken, van watermeloen tot energy tot tutti-frutti. Ook kan je het mondstuk vervangen door een gemaakt van snoep, een zogenaamde lolli-tip.

Pimpen maar!

Er zijn allerlei manieren waarop je het uiterlijk van je waterpijp can customize, want het oog wil natuurlijk ook wat. Omdat een waterpijp is opgebouwd uit allerlei losse onderdelen, kunnen deze makkelijk individueel verwisseld worden. Zo kan je bijvoorbeeld je standaard waterreservoir of vaas vervangen voor een mooiere versie, bijvoorbeeld een van glas. Ook de schacht kan vervangen worden, bijvoorbeeld door een houten uitvoering, of als je van luxe houdt kan je ook gaan voor een shisha van RVS of koolstofvezell. Ten slotte kan je ook de slang vervangen door een exemplaar met een andere kleur.

Terug naar boven