Waarom een audiofoon kopen

Waarom een audiofoon kopen

Er zijn ruim 1,5 miljoen inwoners van Nederland die last hebben van gehoorschade. Hier komen elk jaar 15.000 meer mensen met gehoorproblemen bij. Er zijn veel mensen die zich laten testen voor hoorproblemen. Een groot deel daarvan gaan na hun hoortest een audiofoon kopen. Er komen dus steeds meer vacatures vrij voor audiciens.

De geschiedenis van de audiofoon

Het gehoorapparaat was niet altijd al zo modern als nu. Als eeuwenlang zijn er mensen die zich laten testen voor gehoorproblemen. De eerste gehoorapparaten verschenen rond 1600. Dit was een oortrompet. Deze oortrompetten waren niet erg populair omdat ze erg groot en onhandig waren. Daarnaast schaamde rijke mensen zich om deze oortrompetten te gebruiken, omdat een slecht gehoor niet goed was voor hun status. Rond 1800 waren er nieuwe uitvindingen rondom de verbetering van het gehoor. Frederick C Rein ontwierp in het begin van de 19e eeuw een troon voor de koning van Portugal met buizen. Door deze buizen kon de koning het volk beter horen. In deze eeuw werden er ook andere producten gemaakt met soortgelijke oplossingen. Zo werden er bijvoorbeeld sieraden gemaakt waarop met beter kon horen. In 1902 kwam het eerste gehoorapparaat op de markt. Dit gehoorapparaat was elektrisch. In 1930 werd dit elektrische gehoorapparaat gemoderniseerd met een accu. Het probleem bij dit gehoorapparaat is dat hij maar 1 dag kon meegaan.

In 1948 werd het gehoortoestel steeds kleiner. Er waren veel meer mensen die een audiofoon kopen. Mensen waren wel op zoek naar een gehoortoestel dat niet zo opvallend was. In 1958 kwam daarom de hoorbril. Deze bril had aan de uiteinden van de poten gehoorapparaten. Hierdoor waren de gehoorapparaten niet zichtbaar. De eerste gehoortoestellen met het ontwerp wat tegenwoordig gebruikt wordt voor gehoortoestellen waren ontworpen in 1964. Deze gehoortoestellen kon je achter je oren dragen, zoals in de huidige tijd ook wordt gedaan. Voor het eerst werd er in 1978 een intern gehoortoestel geplaatst. Graeme Clark vond namelijk de implantaat uit. Hierdoor konden doven of slechthorenden sommige geluiden horen na het plaatsen van de implantaat. Rond de jaren 80 en de jaren 90 werden de digitale gehoorapparaten geïntroduceerd. Deze gehoorapparaten konden voor het eerst achtergrondgeluiden filteren en het geluid scherper maken voor de gebruiker.

De huidige audiofoon

Tegenwoordig zijn er enorm veel soorten gehoorapparaten. De gehoorapparaten hebben tegenwoordig allerlei moderne functies. Zo filtert een gehoorapparaat tegenwoordig ongewenste vervelende geluiden en zorgt een gehoorapparaat ook voor een zuiver geluid. Daarnaast is een gehoorapparaat ook erg klein en niet meer zichtbaar. Er zijn een enorm aantal gehoorapparaten op de markt. Dit maakt dat er voor iedereen wel een geschikt gehoorapparaat is.

Terug naar boven