Waarop letten bij het gebruik van lachgas

Waarop letten bij het gebruik van lachgas

Er bestaat veel discussie over het gebruik van lachgas. Zo zegt de een dat het niet slecht voor je is en zegt de ander dat het wel veel gevaren op kan leveren voor de gezondheid. Daarmee volgt ook wet en regelgeving. Maar een ding waar iedereen het wel over eens is, dat is dat het op de correct manier moet worden gebruikt. Lachgas is eenvoudig te bestellen via bijvoorbeeld de shop van EnjoyGas, maar eerst is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de aandachtspunten. Op deze pagina daarom meer informatie over waar je op moet letten wanneer je lachgas neemt. 

Hoe wordt het gebruikt

Een veel gehoord probleem dat ontstaat bij het gebruik van lachgas dat zijn de brandwonden die er van ontstaan. Wanneer lachgas namelijk veel wordt gebruikt dan bevriest de onderkant van de fles. Veel mensen klemmen de fles bijvoorbeeld tussen de benen en dat kan zorgen voor brandwonden. Doe dit dus niet en gebruik een kuip of een warm water bak om de fles in te plaatsen. Wees voorzichtig met de fles.

Daarnaast is het belangrijk om ballonnen te gebruiken. Wanneer het lachgas direct van de spuitbus zelf wordt genomen dan kunnen de luchtwegen bevriezen wat ook gevaarlijk is. 

Gebruik het niet te vaak of te veel

Verder is het, net als bij alles, goed om het niet te frequent te gebruiken. Daarbij is het belangrijk om niet meer dan 10 ballonnen op een avond/dag te nemen en ook niet meer dan dat eens per maand. 

Wanneer het wel zeer frequent wordt gebruikt en daarbij grote aantallen ballonnen dan kan er een tekort ontstaan aan vitamine B12, wat kan zorgen voor neurologische problemen. Verschillende onderzoeken hebben al laten zien dat je weinig zorgen hoeft te maken wanneer je het niet frequent gebruikt en echt met mate. Ook bij het chronisch gebruik van lachgas dan kan er op de lange termijn een tekort aan vitamine B12 ontstaan. 

In combinatie met andere middelen en de locatie

Tot slot dien je verstandig na te denken over andere zaken waar je het mee combineert. Zo is het niet slim om het samen met overmatig alcohol te nemen of samen met andere soorten drugs te nemen. Dit kan namelijk voor gezondheidsproblemen zorgen. Verder dient het natuurlijk verstandig te worden gebruikt in een veilige omgeving en bijvoorbeeld niet te worden gecombineerd met deelname aan het verkeer. Dit kan namelijk voor zeer gevaarlijke situaties zorgen.

Terug naar boven