Whisky geven als Vaderdag cadeau: 3 redenen

Whisky geven als Vaderdag cadeau: 3 redenen

Een Vaderdag cadeau uitzoeken is soms best een klus. Om je vader ieder jaar weer te verrassen met bierpakketten of sokken is ook niet altijd origineel. Niet iedere vader is natuurlijk hetzelfde, maar sommige vaders delen de liefde voor dezelfde dingen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker drankje. Kies in plaats van een standaard biertje voor een goede whisky. Wij vertellen je waarom je een goede fles whisky geeft als Vaderdag cadeau.

Wat is whisky?

Whisky ziet men vaak als drank die oudere mannen drinken met een mooie kamerjas aan en in een luxe sofa. Deze beeldvorming komt echter vooral door films, maar dit imago heeft whisky al lang niet meer. Een goede whisky is namelijk juist erg hip.

Whisky is een sterke drank. Deze drank komt voort uit een distillatieproces van granen. Dit moet vervolgens gisten. Tijdens het gisten ontstaat er alcohol doordat de suikers daarin omgezet worden,  en vervolgens rijpt deze alcoholische drank op houten vaten.

Verschillende soorten whisky

Veel dranken hebben ook veel verschillende soorten binnen hun eigen categorie. Whisky heeft dat ook. Er is niet maar één soort whisky en dat maakt het juist zo leuk. Er zijn verschillende factoren die de smaak van whisky bepalen. Er is voor iedere vader wat wils. Er zijn single whisky’s, blended whisky’s en overige soorten.

Whisky geeft status

Eerlijk is eerlijk, vaders houden toch van een beetje status. Vaders laten graag zien wie ze zijn en wat ze hebben bereikt, en dat beeld hebben zij graag bevestigd. Dit doet een man toch niet zo snel met een vrolijke cocktail. Met een glas whisky komt die status wel goed naar voren. Geef een goede uitleg aan je vader over de whisky zodat hij dit doorvertelt aan zijn gasten. Zo maakt hij nóg meer indruk op zijn omgeving.

whisky

Glutenvrij en weinig calorieën

Wat nog een voordeel van dit drankje is: het is glutenvrij. Ondanks dat de drank gemaakt is van granen, verdwijnen tijdens het distillatieproces de gluten. Voor de vaders met een glutenallergie is dit dus het perfecte drankje. Ook bevat whisky geen vetten en koolhydraten. Dit is goed voor de bloedsuikerspiegel. Er zitten slechts 86 kcal in een glas van 35ml en dit is veel minder dan in bijvoorbeeld een biertje. Hier is je vader vast ook blij mee.

Het is een sociaal drankje

Whisky is een drankje dat je op je gemakt en in rust drinkt. Je drinkt whisky bijvoorbeeld op een mooie avond bij de open haard met een goede vriend of familielid. Met een goed gesprek geniet je van dit drankje en dat waardeert je vader ook.

Zoals je leest zijn er een aantal goede redenen om whisky als cadeau te geven aan je vader voor Vaderdag. Omdat het een sociaal drankje is, drink jij vast eens een glaasje mee met jouw vader.

Terug naar boven