Gordijnen op maat of kant-en-klare gordijnen?

Gordijnen op maat of kant-en-klare gordijnen?

Twijfel je tussen een gordijn op maat of een kant-en-klaar gordijn? In deze blog gaan we beide opties nader bekijken. Dit maakt het gemakkelijk om individuele gordijnen of afgewerkte gordijnen te kiezen.

De lengte van het gordijn bepaalt de sfeer

Laten we beginnen met de lengte van het gordijn. Er zijn over het algemeen drie manieren om de lengte van uw gordijn te bepalen. Dat wil zeggen, ver van de grond, ver van de grond en een beetje van de grond.

Zoals je misschien hebt gezien in iemands interieur of foto, heeft het slepen van een gordijn over de vloer een bepaald effect. Met andere woorden, het is casual. Een strakker, opgeruimder gevoel wordt verkregen wanneer de gordijnen op de vloer hangen of er recht boven hangen.

De lengte van het gordijn bepaalt dus de sfeer. Controleer daarom of dit werkt op het voltooide model. Het zal moeilijk zijn om een ​​kant-en-klaar gordijn te vinden dat precies op de grond valt. Of je moet natuurlijk heel praktisch zijn! Wij vervaardigen gordijnen op maat met een nauwkeurigheid van cm. Er kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met rails. Wil je het gordijn direct boven de vloer ophangen? Dat kan heel goed met losse gordijnen!

Ononderbroken gordijnbreedte

Net als een vaste lengte heeft het afgewerkte gordijn een vaste breedte. Dit zijn vaak kleine maten. Als je gordijnen over de volledige breedte nodig hebt, kun je meerdere gordijnen naast elkaar plaatsen. Dan is het niet het hele ding.

Stoffen van vloer tot plafond kunnen in de werkplaats op de gordijnen worden afgestemd. Van vloer tot plafond betekent dit dat er geen verticale sneden in het gordijn zijn. Daarom, tenzij je het op die manier bestelt, zijn er geen naden of openingen. Als geheel laten de gordijnen de kamer ruimtelijk lijken. Het is bijvoorbeeld erg handig als je een kleine ruimte hebt. Houd hier ook rekening mee.

Plooitype

Het gordijn heeft vouwen. Er zijn verschillende soorten rimpels. Denk niet alleen aan enkele plooien en dubbele plooien, maar ook aan gordijnen met ringen en golfgordijnen. Het assortiment is uitgebreid en elk type plisségordijn is aantrekkelijk. Als je die keuze nodig hebt, is een op maat gemaakt gordijn beter.

En hoe zit het met de prijs?

Op maat gemaakte gordijnen klinken natuurlijk erg duur. Maar dat is niet meer het geval. Gordijnen op maat zijn tot 50% goedkoper dan in winkels.

Bent u geïnteresseerd? Bestel hier gratis stofstalen om de stof thuis te bekijken.

Terug naar boven