Actief bedrijfsuitje organiseren? Dat doe je zo

Actief bedrijfsuitje organiseren? Dat doe je zo

Een bedrijfsuitje organiseren is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je ervoor dat jullie uitje memorabel en leuk wordt? De oplossing is het organiseren van een actief bedrijfsuitje! Je leest er alles over in dit artikel.

Waarom een actief bedrijfsuitje organiseren?

Een bedrijfsuitje waarop een leuke activiteit wordt aangeboden, heeft zo zijn voordelen. Dat door beweging adrenaline wordt aangemaakt wist je misschien al wel. Maar wist je ook dat hierdoor de creativiteit wordt gestimuleerd? Inspanning zorgt daarnaast ook voor ontspanning; wel zo lekker, als je jouw werknemers verrast met een bedrijfsuitje. Als je een actief uitje in teamverband organiseert, doen jullie tegelijkertijd ook nog aan teambuilding. Genoeg redenen dus, om dit jaar te kiezen voor een bedrijfsuitje met een leuke activiteit!

Hoe kies je de juiste activiteit

Welke activiteit je kiest, kan van meerdere factoren afhangen. Denk bijvoorbeeld aan de branche waarin jouw bedrijf actief is, maar ook aan de leeftijd en mobiliteit van je team. Bij een actief bedrijfsuitje denk je misschien al snel aan het beoefenen van een sport. Een leuk bedrijfsuitje kan bijvoorbeeld een sportclinic of -toernooi zijn, een lesje bootcamp of lasergamen of karten. Maar een actief uitje kan net zo goed een leuke hersenactiviteit omvatten! Wat dacht je bijvoorbeeld van een escape room rond het thema Tweede Wereldoorlog? Dit is een activiteit die je kunt spelen ongeacht de leeftijd of conditie van je team, maar die toch zorgt voor de nodige adrenaline.

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

Bij het organiseren van een bedrijfsuitje zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Organiseer je een actief bedrijfsuitje op een andere locatie dan jullie eigen bedrijfspand of kantoor, dan is het belangrijk dat deze voor iedereen goed bereikbaar is. Zorg in dat geval dus voor vervoer vanaf de zaak of zet een carpool op onder personeelsleden. Zorg je ook voor lunch of sluiten jullie de dag af met een diner? Houd dan ook rekening met eventuele dieetwensen en/of allergie├źn. Zo zorg je ervoor dat iedereen naar het uitje uit kan kijken en dit een geslaagde dag wordt voor het hele team!

Wil jij van jullie volgende bedrijfsuitje een onvergetelijke dag maken voor jouw personeel? Lees dan ook eens dit artikel: Zo til je jouw bedrijfsuitje naar een hoger niveau!

Terug naar boven