Alles wat je moet weten over linkbuilding

Alles wat je moet weten over linkbuilding

Linkbuilding is het verzamelen van kwalitatieve links die naar jouw website of webshop verwijzen. Vaak wordt linkbuilding gebruikt om een hogere positie in de zoekmachine te bereiken. Door op zoek te gaan naar kwalitatieve links en blogs kun jij jouw online vindbaarheid aanzienlijk verbeteren. Dit wordt steeds belangrijker in een tijd waar steeds meer online aankopen worden gedaan. Wel is het belangrijk om goed op te letten of de website gerelateerd is aan jouw onderwerp en of de website een goede Domein Autoriteit of Trust Flow.

Deze waardes laten namelijk de waarde zien van een website en die geven zij dan vervolgens ook weer door aan jou. Op deze manier kan jouw website dus ook in waardes stijgen waardoor jij ook weer een hogere positie in de zoekmachine krijgt. Eventueel zijn er marketingbureaus waaraan je dit kan uitbesteden. Zij hebben vaak een groot netwerk met kwalitatieve links en gaan samen met jou aan de slag voor een betere positie in Google of Bing. Ook is de structuur op je website belangrijk dit wordt ook wel intern linken genoemd. Het is dus aan te raden om op de verwijderde pagina’s een redirect in te stellen. Zo kunnen klanten en de zoekmachines goed navigeren door jouw website.

Tips voor een goede linkbuilding campagne

Een goede linkbuilding campagne zorgt ervoor dat je een hoge positie in de zoekmachine krijgt. Er zijn gratis en betaalde tools waarmee je de waarde van websites kunt zien. De meeste mensen gebruiken dan ook de Mozbar voor het bekijken van deze waardes. Daarnaast kun je met Semrush weer zien hoeveel bezoekers een website krijgt en of zij wellicht een optie hebben om een blog te plaatsen. Zo kun je zonder waardes er toch voor zorgen dat mensen naar jouw website komen omdat je natuurlijk links achterlaat in het bericht.

Ook kun je linkbait toepassen waardoor je mensen oproept om actie te ondernemen. Zo zie je vaak teksten als “bezoek onze website” of “bestel direct”. Door deze teksten op een creatieve manier in te zetten met een link naar de juiste pagina zorg je ervoor dat er veel nieuwe klanten komen. Het is zeker iets waar goed over nagedacht moet worden. Bij twijfel kun je er altijd voor kiezen om dit door een professioneel marketingbureau te laten doen. Dit is een kleine investering en levert veel nieuwe klanten op in de toekomst. Het heeft wel altijd even de tijd nodig om veranderingen in de posities te zien. Reken hierbij op 6-9 maanden voordat het verschil optimaal merkbaar is.

Waarom kiezen bedrijven hiervoor?

Bedrijven kiezen massaal voor linkbuilding omdat zij hier de beste effecten van zien. Het is namelijk een methode wat al tientallen jaren gebruikt wordt voor een hogere positie in de zoekmachine. Deze methode heeft zichzelf al vanaf het ontstaan van het internet bewezen. Afhankelijk van de budget kun je bepaalde posities behalen. Vaak is er voor een nummer 1 positie wel meer als 1 jaar nodig om dit voor elkaar te krijgen. De eerste signalen zul je meestal na ongeveer 3 maanden gaan opmerken. De waardes worden in principe 1 keer per maand bijgewerkt en deze kun je dus ook bijhouden. Het is iets wat je met de juiste kennis eventueel zelf kunt doen.

Terug naar boven