Houd je keuken geventileerd met een horeca afzuigkap

Houd je keuken geventileerd met een horeca afzuigkap

In de horeca heb je vaak te maken met dagen vol dampen van de keuken. Dan is een goede horeca afzuigkap niet alleen prettig maar ook noodzakelijk. Dit is zelfs verplicht vanuit de overheid. Een horeca afzuigkap is heel iets anders dan je in je huis in de keuken hebt. Een horeca afzuigkap moet namelijk veel krachtiger zijn. Bovendien draait zo’n afzuigkap de hele dag in tegenstelling tot een afzuigkap thuis. Een horeca afzuigkap kun je voor boven de frituur nodig hebben of juist voor de keuken waar met pannen gewerkt wordt. Hoe dan ook is een horeca afzuigkap essentieel.

Met of zonder motor

De afzuigkappen voor in de horeca worden met en zonder motor verkocht. De ene is niet per definitie beter dan de andere. Dat hangt geheel af van wat jij nodig hebt in jouw keuken. Soms is een afzuigkap met motor precies wat jij nodig hebt. Dan is de motor krachtig genoeg voor wat past bij jouw keukenbezigheden. Dat is niet altijd het geval. Dan kun je een horeca afzuigkap zonder motor overwegen. Daar kun je zelf bij bepalen welke motor je wil kopen. Zo weet je dat je de juiste motor koopt bij jouw horeca afzuigkap.

Juiste formaat

Naast het juiste vermogen voor de motor van de afzuigkap is het belangrijk om een juist formaat horeca afzuigkap aan te schaffen. De horeca afzuigkap moet groot genoeg zijn om alle dampen op te kunnen zuigen. Hij moet dus boven je keukenbezigheden passen. Er zijn talloze formaten voor verschillende modellen afzuigkappen te vinden. Je kunt dus zeker iets vinden dat past bij jouw keuken. Meestal zijn horeca afzuigkappen van RVS. Behalve het formaat en de motor kun je nog verschillende modellen bekijken.

Modelkeuze

Wanneer je keuken in je zaak een eiland is, doe je er verstandig aan om een eiland afzuiger aan te schaffen. Deze kan dan precies boven de pannen hangen waar de dampen vanaf komen. Zo is het ook het meest effectief. Voor tegen de muur zijn er meer opties. Zo zijn er zowel doosmodellen als schuine modellen voor aan de wand. Een schuin model is ideaal wanneer iemand wat langer is. Je hebt niet het risico dat je met je hoofd tegen de afzuigkap aanstoot.

Check HorecaTraders.com voor de beste afzuigkappen voor in jouw horecazaak.

Terug naar boven